Шилегов го промовираше проектот „Дрво за секое дете“

  ВЕТУВАЊЕ: На скопјани ќе им овозможиме да си засадат дрво за секое новородено дете. Секој граѓанин на Скопје да има сопствено дрво на иднината, што ќе го негува. [Предизборен митинг на СДСМ во Скопје, 08.10.2017 година] ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Ветувањето дека…

Не се случи ветениот старт на изградбата на Универзална сала

УНИВЕРЗАЛНАТА САЛА СЕ ВРАЌА ВО ГРАДОТ СКОПЈЕ, МЛАДОСТ ТИ ЌЕ БИДЕШ! Универзалната сала беше омилената културна институција на многу скопјани, а за многу деца, тоа е местото на првиот концерт или културен настан. Денес, Универзална е запоставено и безживотно место,…

Спинови околу цената водата – пример Скопје

Фактите, како што е тој за евтината цена на водата во Македонија не беа презентирани. Наместо тоа, се изнаслушавме спинови околу новите цени и тоа од сите страни, поради што од „дрвјата“ не се гледа „шумата“   Пишува: Теофил Блажевски…

Петре Шилегов

Петре Шилегов е актуелен градоначалник на Град Скопје   ПРИВАТЕН ЖИВОТ Петре Шилегов е роден на 12 јуни 1969 година во Скопје. Шилегов е  оженет  и татко на две деца.   ОБРАЗОВАНИЕ Средно образование завршува во тогашното средното училиште „Борис…

Недоследна изјава на Шилегов за радиоактивен отпад на Дрисла

  Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов, во интервју за ТВ 24, зборувајќи за проблемот со загадувањето во главниот град, се осврна и на депонијата „Дрисла“, притоа изјавувајќи го следното: Постојат шпекулации дека има радиоактивен отпад и тоа е предмет…

И Шилегов во својата програма предвидел спас на Водно од автомобили

  На 07.11.2017 година, поранешниот градоначалник на Скопје, Коце Трајановски, реагираше до актуелниот градоначалник, Петре Шилегов, дека презел проект од неговата изборна програма. Господине Петре Шилегов сакам да ви се заблагодарам што реализирате проект од мојата изборна програма, а кој…

Шилегов треба да знае дека има студии на загадувачи во Скопје

  Кандидатот за градоначалник на Скопје, Петре Шилегов, во рамките на ТВ дебатата за проблемите што ги има градот и решенијата што ги нудат, ја даде следната изјава чиј суштински дел го сметаме за невистина: Изјава: По однос на загадувањето…