Армијата го доби ветеното покачување на платите од десет отсто

  Во октомври минатата година (2017) министерката за одбрана Радмила Шекеринска при посетата на касарната во Штип,  ја даде следнава изјава во која вети: После долги преговори кои што ги водевме и во рамки на Владата и со министерот за…

Пензиите растат, ПИОМ тоне?

  Новиот Извештај на Светска банка обелодени дека дури 89% од новоотворените работни места се со државна помош. Само во минатата година од 21 илјада нововработени, дури 18.700 работни места биле стимулирани од Владата.   Пишува: Анета Додевска   Во…

КОНТРАСПИН: Груевски предизборно ги купува пензионерите со парите на сите граѓани

Зголемување на висината на пензиите без реален приход на Фондот или од економијата, е класична политичка корупција со парите на сите граѓани. Минатата година  сменет е дури и законот за да може во изборна година да се исплатат линеарни покачувања…