Не се оствари ветениот старт на преговори со ЕУ до крајот на 2017 година

Почеток на преговори за членство во ЕУ до крајот на 2017 година; [Извор: Изборна програма на СДСМ, (2016), „План за живот во Македонија“ (175);]     ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: За предвремените парламентарни избори кои се одржаа во декември 2016 година  СДСМ вети: „Почеток…