Со изборот на Џафери за собраниски спикер исполнето едно од главните ветувања на ДУИ

  Ветување: Една од трите клучни политички функции во државата: Претседател, премиер или претседател на Собранието. [Извор: Алсат-М , датум: 03.12.2016] ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Во политичкиот дискурс на ДУИ, речиси во секој изборен циклус,  беше потенцирано ветувањето за  избор на Албанец на…