Асфалтиран граничниот пат Дебар – Блато

  Проект: Асфалтирање и проширување на граничниот пат Дебар-Блато Рок: 1 година; Буџет: Министерство транспорт и врски [Извор:  Порталб:  Дебата за Дебар за локалните избори 2017, датум: октомври 2017]   ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Градоначалникот на Дебар, Ружди Лата  во кампањата за локалните…

Реконструиран автопатот Велес -Катланово

Проектот опфаќа рехабилитација на 23,5 км од автопатната делница од Велес до Катланово. По завршувањето на проектот, комплетно ќе се обнови асфалтот по целата должина од делницата, ќе се постават нови банкини и заштитници, мрежи за заштита од одрони, нова…