Основан Ансамбл за албански народни ора и песни

  Ветување:  Основање на фолклорна државна инсититуција- Албански фолклорен ансамбл [Изборна програма за парламентарните избори 2016 г. на Демоктратската унија за интеграција ] ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Во предизборната програма на Демократската унија за интеграција (ДУИ) за последните парламентарните избори, во делот “Култура” …

Роберт Алаѓозовски

    На 31.05. 2017 година  Роберт Алаѓозовски е избран за министер за култура во Владата на Република Македонија.   ПРИВАТЕН ЖИВОТ Роберт Алаѓозовски е роден 1973 година во Струмица. Оженет. Татко на две деца. Член на Друштвото на независни…