Двете улици во штипската населба Баби во ново руво

  Да ги изградиме ул. 6 и 7 во Баби 6 со комплетна инфраструктура [Извор: Изборна програма на Благој Бочварски за локални избори 2017 година,  „Живот во Штип за сите“ (стр. 26), датум: октомври 2017]   ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Градоначалникот на Штип, Благој…

Укината е наплатата на паркинг во штипска „Автокоманда“

  ВЕТУВАЊЕ: Укинување на платен паркинг во населба „Автокоманда”  [Извор: Изборна програма на Благој Бочварски за локални избори 2017 година,  „Живот во Штип за сите“. Страна 29, датум: октомври 2017]   ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Ветувањето на градоначалникот на Штип, Благој Бочварски  дека…

Граѓаните на Штип ќе плаќаат поевтина вода за пиење

  ПАРИТЕ КАЈ ГРАЃАНИТЕ – НАМАЛУВАЊЕ НА ЦЕНА НА ВОДА Намалувањето на цената на водата од 10 отсто, Обезбедување на квалитетно водоснабдување во сите делови на градот и населените места. Заштита на постојниот бунарски систем. (Рок: 2018 година) [Извор: Изборна…

Семејството на Бејта го поседува трговскиот центар „Де Јуре“, но не и „Елкос Груп“

  Антонијо Милошоски, пратеник од ВМРО-ДПМНЕ, на собраниската седница на која се расправаше за новиот Закон за јазици, изјави дека градоначалникот на Гостивар, Невзат Бејта, поседува два трговски центри во Гостивар, што е полувистинито и манипулативно тврдење. Нема потреба од…

Твоето политичко ветување звучи познато: Противпожарната станица во Штип си остана на старото место

  Продолжува соработката која создаде интересна радиосодржина. Во 13-та радиоемисија „Твоето политичко ветување звучи познато“, која „Радио Индекс“ ја реализира во соработка со „Вистиномер“, ветувањето што слушателот требаше да го погоди, како и да каже дали е исполнето или не,…

ВМРО-ДПМНЕ третпат ветува нов клинички центар во Скопје и нова болница во Штип

ИЗГРАДБА НА КЛИНИЧКИОТ ЦЕНТАР „МАЈКА ТЕРЕЗА“ ВО СКОПЈЕ Целта на Проектот е просторна реорганизација на комплексот клиники „Мајка Тереза“ – Скопје, во насока на рационално и ефикасно обезбедување здравствени услуги од терциерно здравство. Новиот проект ќе овозможи интегрирана целина со…

Противпожарната станица во Штип не е преселена

  Проект: Дислокација на противпожарната станица Заради зголемен сообраќај на улиците околу сегашниот објект на Територијалната противпожарна единица – Штип, во одредени шпицови е можно е да дојде до продолжување на времето за интервенција. Од тие причини, објектот на ТППЕ…

Штипското ОУ „Славејко Арсов“ сè уште без ветените училници

Проект: Доградба на ООУ „Славејко Арсов“, населба Баби Со цел да се овозможи квалитетен образовен процес, со помош на Владата на Република Македонија, ќе извршиме доградба на училници во училиштето. (Извори на финансирање: Буџет на РМ, Рок: 2013 – 2014…

Недовршена реконструкцијата на ОУ „Ванчо Прке“ – Штип

  Проект: Реконструкција во ОУ „Ванчо Прке“ Целта ни е обезбедување просторни услови за одвивање на квалитетна на­става во училиштето. Со реконструкцијата ќе бидат опфатени покривот, про­зорците, вратите, подовите, ѕидовите/фасадата и греењето. (Извори на финансирање: Буџет на РМ, Рок: 2015…

Штипјани добија затворен градски пазар

  Проект: Покриен градски пазар. Во модерниот деловно-станбен комплекс – локалитет Печурки во населба Автокоманда, на заинтересирани инвеститори, според моделот на јавно-приватно партнерство, ќе им понудиме да изградат покриен градски пазар за овошје и за зеленчук во сутеренот на комплексот.…

Штип доби Мултимедијален центар

Проект: Изградба на мултимедијален центар За да им излеземе в пресрет на потребите на младите од општината со цел забава, дружење и уметничко творештво, во Општина Штип ќе направиме напори да обезбедиме средства од донатори и да изградиме мултимедијален центар…

Прислушувани разговори – сет 22: Прикривање имот и откривање омраза

Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип е „на слободна употреба“ на ВМРО-ДПМНЕ, поранешниот штипски градоначалник се однесувал како јаничар, а и актуелниот не е многу на цена меѓу високи партиски функционери, исто како и Никола Тодоров, слушаме од овој комплет разговори.…

Прислушувани разговори – сет 14: Преговори со „жолтите“

Местење тендери за РЕК „Битола“ за да победат лојалните медиумски газди и нивните ортаци, како се договарало за „железниците“, како требало да се прегазат законите за плоштадот да го добијат блиските на Груевски за тој да „заличи“ во барок, но…