Парите од барокните фасади се пренаменети за енергетски фасади на средните училишта

  Пред три месеци (02.11.2017) градоначалникот на Скопје Петре Шилегов со усна наредба  ја сопре изградбата на барокните фасади низ Скопје, кои што се реновираа по налог на неговиот претходник Коце Трајановски. Дадов усна наредба да се стопираат сите фасади.…