Учениците од прилепската населба „Тризла“ добија бесплатен превоз

Обезбедување превоз за учениците од населбата „Три Багреми“ до ОУ „Добре Јованоски“ [Извор: Изборна програма на Илија Јованоски за локалните избори 2017-2021 – „Живот во Прилеп за сите“ (стр.39), датум: октомври 2017]   ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Градоначалникот на  Прилеп Илија Јованоски, за…

Владата прави чекори за растоварување на учениците

  Владата ќе води политика за растеретување на наставните содржини и намалување на оптовареноста на учениците во основното и во средното образование.   ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Владата на РМ во својата Програма за работа, во делот посветен на образованието, насловена како „Образование…

Oпштина Струмица не плаќала двојно поскап превоз од Битола

  На 24.06.2016, пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ Васил Пишев,  на прес-конференција , изјави дека: ….Општина Струмица плаќала двојно поскап превоз за ученици од Општина Битола… [Извор:TВ Нова , Датум: 24.06.2016] ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Оваа изјава на Пишев ја оценуваме како невистинита.  А, еве…

Неисполнето: Нема „безбедно минување на улиците“ за учениците во Центар

Обезбедување на персонал за безбедно преминување на учениците и нивните родители во соодветните термини пред почетокот и по завршетокот на наставата, на сообраќајниците во непосредна близина на градинките и основните училишта ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Ова е неисполнето ветување на градоначалникот на Општина…