Галиите и другите објекти навистина го зголемуваат ризикот од поплави во Скопје

  Градоначалникот Петре Шилегов, гостувајќи на ТВ Алсат во емисијата „360 степени“ ја даде следната изјава која ја оценуваме како вистина: Студијата која што ја има направено УНДП зборува за три нивоа на поплави на градот Скопје. Првата која што…

Изградбата на десниот фекален колектор на реката Вардар сè уште не е почната

Ветување: Изградба на главен фекален колектор на десниот брег на реката Вардар во должина од 3,3 километри, почнувајќи од бул. „Србија“ до препумпна станица во горно Лисиче. Град Скопје ќе го реализира овој проект во соработка со Владата на РМ…