Стапувањето на сила на законот за јазиците и натаму е неизвесно

Закон за албанскиот јазик кој ќе го унапреди користењето на албанскиот јазик во Македонија, (3 столб од клучните ветувања на ДУИ)   ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Едно од клучните ветувања на ДУИ години наназад, закон со кој ќе се унапреди користењето на албанскиот јазик…

Мицкоски ем е за реформи, ем за 35 илјади амандмани

  Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски даде изјави во врска со Законот за јазиците што е вратен во Собранието на РМ, кои ги оценуваме како недоследни: …Нашиот став е прилично јасен, дециден, концизен и нуди решение за излез од оваа…