Не се покачени платите на здравствените работници

  Ќе ја покачиме основната плата на сите здравствени работници за 15% во првите 6 месеци. [Извор: Изборна програма на СДСМ (2016) „План за живот во Македонија“ (стр.226)]   ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: За предвремените парламентарни избори кои се одржаа во декември 2016…