Создадени се законските услови за зголемување на урбаното зеленило

  Во предизборнaта програма на ДОМ за парламентарните избори во 2016 година се споменуваат ветувања поврзани со зголемување на површините за зеленило во државата, кои ги оценуваме како исполнети: Носење на вистински Закон за урбано зеленило – ДОМ, во соработка…

Обновено е зеленилото во повеќе делови на Центар

  Подигање на ново зеленило, денивелирано во однос на пешачките и коловозните површини на 30 локации на територијата на општината   ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Градоначалникот на Општина Центар, Андреј Жерновски за локалните избори во 2013 година, во неговата изборната програма: „Иднината сега! Време…

Бетонизација на зелените ветувања на Стевчо Јакимовски

На 17.08.2015 година,  дневниот  весник – Утрински  ја пренесе следната изјава на  Стевчо Јакимовски, лидерот на ГРОМ и градоначалник на Општина Карпош, а во контекст на донесувањето на новиот урбанистички план за Карпош 4 и потенцијалните закани за уништување на…