На земјоделците им е овозможен поврат на персонален данок од доход

  ВЕТУВАЊЕ: Ослободување на земјоделците од персоналниот данок. Согласно идните реформи предвидени во даночниот систем, на граѓаните на кои основна дејност им е земјоделството и ги исполнуваат условите за паушално оданочување, ќе ги ослободиме од плаќање на данок. [Извор: Програма…

Субвенциите за земјоделието не се 160, ама не се ни 136 милиони евра

    Претставник на ВМРО-ДПМНЕ даде изјава во јавноста во име на партијата, а во врска со земјоделските субвенции, за која сметаме дека е полувистина: Ова е фактот, земјоделците се излажани и изманипулирани. Зоран Заев во кампањата кажа: цитирам, 160…

Се очекува земјоделците да добијат „зелена нафта“ оваа година

„ЗЕЛЕНА НАФТА“ – ПОЕВТИНО ГОРИВО ЗА ЗЕМЈОДЕЛСТВОТО Ќе ја субвенционираме нафтата за земјоделската механизација. Ова ќе го овозможиме преку намалување на акцизната давачка нафта за земјоделска механизација за 50 отсто. Количината на субвенционирана нафта ќе зависи од големината на земјоделските…

Онлајн-совети и информации за земјоделците

ПРОЕКТ: ВИРТУЕЛЕН ЦЕНТАР ЗА СОВЕТОДАВНИ СЛУЖБИ Во рамки на овој проект ќе се креира корисна веб-страница која ќе содржи пишани и видеоматеријали за едукација и информирање на земјоделците за технологијата на производство (подготовка на земјата, примена на агротехнички мерки, заштита…