Велимир Смилевски

 

Велимир Смилевски е градоначалник на Бутел

 

ПРИВАТЕН ЖИВОТ

 

Велимир Смилевски е роден на 26.10.1976 година во Скопје.  Тој е оженет и е татко на две деца.

 

 ОБРАЗОВАНИЕ

Дипломирал на економски факултет, на универзитетот Св.Кирил и Методиј, Скопје.

 

КАРИЕРА

Во периодот од 2013-2017 година бил советник во Општина Бутел од редовите на СДСМ.

На локалните избори 2017 година (октомври) е избран за градоначалник на Општина Бутел.

Пред доаѓањето на градоначалничката функција бил приватен стопанственик.

На  локалните избори во октомври 2017 година  е избран за градоначалник на Општина  Бутел.

ИЗВОРИ

Веб-страница на Општина Бутел:  Градоначалник