Повеќето градинки во Гегелија со заменети покриви

Не е завршена реконструкцијата на улиците во Стар Аеродром

Општина Ѓорче Петров не ги заврши сите детални урбанистички планови

Не се заменети прозорците на сите училишта и градинки во Центар

Кејот на реката Луда Мара не е доизграден до Брушански мост

Доцни изградбата на училиштето во прилепската населба „Сточен Пазар“

Реставрацијата на Цареви Кули сѐ уште не е завршена

Гасоводната мрежа во Струмица сè  уште се гради

Од ветените 60, десетина згради во Центар добија енергетски фасади

Само малку градинки во Општина Центар со енергетски фасади

Спортскиот центар „Ново Лисиче“ доби модерна фитнес сала, но не и ветената сала за бокс

Доцни изградбата на пречистителната станица во Струмица

Охрид сè уште не доби затворен базен

Изградбата на автопатот Кичево – Охрид, се уште во рана фаза

ВМРО-ДПМНЕ третпат ветува нов клинички центар во Скопје и нова болница во Штип

ВМРО-ДПМНЕ десет години ветува електронски здравствени картички, рецепти и упати

Ратево не е приклучено на беровскиот водовод

Скопје сè уште без управувачки систем за слободните паркинг места