Најголемиот дел од буџетарите ги објавија завршните сметки на интернет

Формирана е Национална единица за сузбивање на криумчарење мигранти и трговија со луѓе

Направени се чекори за поголема транспарентност на јавната администрација

Алтернативните санкции за кривично осудените почнаа да се реализираат

Шилегов го промовираше проектот „Дрво за секое дете“

Отворена е општинска канцеларија во Волково

Владата вети и воведе „Отчетномер“

Донесени се националните стратегии за борба против тероризмот и екстремизмот

Децата на самохрани родители во Штип добија бесплатен престој во градинките

Учениците од прилепската населба „Тризла“ добија бесплатен превоз

Прилепските пензионери добија бесплатен јавен градски превоз

Парите од барокните фасади се пренаменети за енергетски фасади на средните училишта

Армијата го доби ветеното покачување на платите од десет отсто

Укинати се психолошките тестови за вработување во државната администрација

Старите играчки во градинките во Карпош заменети со еко-играчки

Нов веб сајт на Општина Гостивар со податоци и информации од јавен карактер

Создадени се законските услови за зголемување на урбаното зеленило

Aсфалтирани делови од Булеварот “Благој Тоска” во Тетово