ВМРО-ДПМНЕ: Електронска резервација на билети за железнички сообраќај

Со реализација на овој проект се овозможува поедноставување на постапката за резервација и издавање билети. Меѓу другото ќе се овозможи резервирање и купување билети, како и следење на возниот ред преку Интернет. За реализација на овој проект, предвидено е средствата да се обезбедат од МЖ Транспорт АД – Скопје. [Рок: 2012 – 2015]

Образложение:

Информации за реализација на ова ветување нема. На веб страната на Македонски железници, нема опција за електронска резервација на билети.

Забелешка*: Како краен рок за исполнување на ветувањето е земен април 2014 година, бидејќи тој месец истекува мандатот на владата.

Линкови:

Оценето од: Марија Теговска