ВМРО-ДПМНЕ: Набљудувачки статус во Организацијата на американските држави

vmro-dpmne-logo

Владата ќе се заложи за добивање на набљудувачки статус на Република Македонија во Организацијата на американските држави, мултилатерален форум каде членуваат огромното мнозинство на земји од Јужна Америка.

Образложение:

Во мај 2011 година Република Македонија доби постојан набљудувачки статус во Организацијата на американските држави. Ова ветување се оценува како исполнето. [Ажурирано на: 03.04.2014]

Линкови:

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *