ВМРО-ДПМНЕ: Поволно кредитирање на земјоделството преку Македонска банка за поддршка на развојот

vmro-dpmne-logo

Ќе овозможиме директно кредитирање на земјоделството со поволни услови преку Македонската банка за поддршка на развојот. На овој начин ќе се влијае на олеснување на пристапот до финансиски средства со пониска камата. [Рок: ноември 2012]

Образложение:

Преку Македонската банка за поддршка на развојот обезбедени се 11 милиони евра за поволно кредитирање на земјоделството. Овие кредити се со каматна стапка од 3 проценти, рок на исплата 5 години и грејс-период од една година. Според информациите, досега се искористени 2,8 милиони евра од овие средства. [Ажурирано на: 30.11.2012]

Линкови:

Оценето од: Дејан Димитриевски

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *