ВМРО-ДПМНЕ: Проект „Ало ЕУ“

vmro-dpmne-logo

Проектот предвидува креирање на бесплатна телефонска служба која ќе им биде достапна на граѓаните за сите основни информации во врска со Европската унија и процесот на евроинтеграции на Република Македонија. Преку воспоставување на една ваква инфо-линија секој што е заинтересиран за начинот на функционирање на Европската унија, како и промените што ќе дојдат со зачленувањето во ЕУ, а се однесуваат на секојдневниот живот, но и на водењето на бизнис во државата, ќе имаат сервис преку кој ќе можат да ги добијат сите позначајни информации. [Рок: 2012]

Образложение:

Во недостиг на јавно достапни информации во врска со ова ветување, се обративме директно во надлежната институција, а тоа е Секретаријатот за европски прашања на Република Македонија. Од таму ни беше одговорено дека Секретаријатот не располага со бараната информација, односно дека бараме информација која не постои. Со оглед на тоа дека надлежната институција нема информации во врска со ова ветување, а и по истражувањето на интернет не е најдена никаква информација во врска со него, ова ветување се оценува како неисполнето. [Ажурирано на: 11.02.2013]

Линкови:

Оценето од: Дејан Димитриевски

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *