ВМРО-ДПМНЕ: Реновирање на Казнено-поправниот дом Идризово и затворот Битола

vmro-dpmne-logo

Во рамки на Програмата на Владата на Република Македонија за финансирање на изградба, реконструкција, одржување на објекти и опремување на казнено-поправните установи, во текот на 2011 година ќе се изврши реновирање на: а) Петтото крило во затворениот дел на Казнено-поправниот дом Идризово; и б) Дел од објектот на Затворот Битола. [Рок: декември 2012]

Образложение:

Завршен е процесот на реновирање на Петтото крило во затворениот дел на Казнено-поправниот дом Идризово. [Ажурирано на: 29.03.2012]

Во недостиг на јавно достапни информации се обративме директно до затворот во Битола. Од таму ни беше одговорено дека досега не се преземени активноста за реновирање на дел од објектот на затворот. Овој дел од ветувањето не е исполнет. [Ажурирано на: 22.04.2013]

Линкови:

Оценето од: Дејан Димитриевски

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *