Вакцините немаат чип ниту магнетизирачко дејство

Вакцината нема магнет во неа. Второ, како што пишува „Форбс“, ниедна вакцина против ковид не содржи траги од железо, никел, кобалт, литиум. мРНА вакцините на „Фајзер“ и „Модерна“ имаат липиди, соли, шеќери и киселини и киселински…

Вакцините против ковид немаат магнетизирачко дејство

Од почетокот на пандемијата до денеска, во јавниот дискурс една по една се појавуваа разни дезинформации и дезинформациски трендови, спротивни на медицинската и другите науки. Тие безмалку веднаш се пренесуваат и во земјава, а последниот е…

Десет најголеми дезинформации за вакцините во 2021 година

Со самата појава на коронавирусот и неговото брзо ширење поради што беше прогласена светска пандемија, научната заедница се посвети на пронаоѓање на вакцини коишто ќе го заштитат здравјето на човекот и ќе го запрат ширењето на вирусот.…

Најголемите лаги поврзани со квалитетот и ефективноста на вакцините против ковид-19

Со појавата на пандемијата на коронавирусот во јавноста испливаа голем број лаги и теории на заговор кои и ден денес се пласираат. Дезинформации почнаа да се шират и со појавата на вакцините против ковид-19, а во врска со нивниот квалитет и…

Не е изваден чип од вакциниран човек во Русија

На видеоматеријалот што се споделува на Фејсбук нема ниеден момент и ниеден кадар што потврдува дека се вади чип од рамо на вакциниран човек. Дозата на вакцината е помала од еден милилитар, тоа не е доволен волумен во кој би можел да се…

Социјалните мрежи „експлодираа“од дезинформации за вакцините

Вистинска експлозија од дезинформации за ковид-19 во изминатиот период се случи на интернет просторот, пред сѐ на социјалните мрежи. Ширењето невистини, полувустини  и манипулации особено се засили со стартот на масовната вакцинација и…

Не е вистина дека Ковид 19 е начин за намалување на светската популација

Тврдењата дека ковид 19 има за цел да ја намали светската популација и дека масовната вакцинација е обид да се контролира светската популација, продолжуваат да продолжуваат да се шират на социјалните мрежи и во медиумите. Научните факти…

После вакцинацијата не станувате магнет

Ниеден научен факт, студија или аргумент не потврдува дека во вакцината од кој било производител се содржи графен оксид. Тоа може едноставно да се провери доколку се погледне составот на вакцините кој е јавно објавен на официјалните…

Нема докази дека вакцините содржат графен оксид

Овој пост со видео што се споделува на „Фејсбук“ ја манипулира јавноста дека вакцината „Фајзер“ содржи графен оксид и е опасна за човечкото здравје. Нема цврсти и научни докази дека ова е точно.  Видеото, како интервју на онлајн медиум, не…

Не е точно дека лажица се лепи за рамо поради вакцинација

Медицински експерти во повеќе наврати се изјаснија дека вакцините немаат магнетизирачко дејство и немаат магнетизирачки компоненти. Предмети на раката може да се залепат поради фрикција (триење), лепило, селотејп, природната пот на кожата…

Вакцинирањето нема да ви го магнетизира телото

Со вакцинирањето телото нема да ви се претвори во магнет затоа што во составот на вакцините нема никакви метали. Од Американскиот Центар за контрола и превенција на болести потенцираат дека не е точно дека вакцинирањето ќе ве направи…

Не е точно дека вакцините против ковид-19 содржат графен оксид

Постот шири дезинформации поврзани со составот и квалитетот на вакцините.  Нема докази дека вакцините содржат графен оксид. Посочениот документ во текстот што е линкуван во постот, не е студија објавена во престижно научно списание од…

Лажица и монети не се лепат на рамото поради вакцината

Овој пост што се споделува на „Фејсбук“ е невистинит. Вакцините немаат магнетизирачко дејство, немаат магнетизирачки компоненти. Предмети на раката може да се залепат поради фрикција (триење), лепило, селотејп, природната пот на кожата на…

Вакцинираните не се опасност по здравјето на невакцинираните, ниту се самоубијци

Вакцинацијата во С. Македонија е доброволна и никој никого не присилува никого да  се вакцинира. Вакцинираните луѓе, наспроти тврдењето во овој пост, не претставуваат никаков ризик по здравјето на невакцинираните. Постот предизвикува…

Не треба да бегате од вакцинираните како од чума

Спајк протеинот кој се создава во организмот на вакцинирано лице воопшто не е истиот како спајк протеинот на коронавирусот, а дури и кога би бил, тој по вакцината е во количество 100 илјади пати помало отколку она потребно да направи штета!…

Уште една „волшебно“ залепена паричка после наводна вакцина – без факти

Како печурки после дожд никнуваат измамите на профили на социјалните мрежи со наводни магнетизирачки својства што ги добиваат луѓето после вакцинацијата со анти ковид вакцините. Во оваа рецензија бележиме уште еден таков пример

Руската вакцина „Спутник В“ нема магнетизирачки компоненти

Видео со лажно тврдење дека после вакцината со „Спутник В“ рамото на некоја скопјанка станало магнетизирачко е објавено на социјални мрежи, а од таму завршува како сензационалистичка вест на фејсбук фан страната на угледен медиум. Вакви…