Вработени преку лотарија во „Македонски шуми“ се уште „дремат“ дома

На 22 мај 2013 година, Владата објави оглас за вработување на 1.600 граѓани во јавното претпријатие „Македонски шуми“, со цел да им помогне на социјално загрозените и еднородителските семејства кои бараат работа подолго од 10…

Може ли Иванов да поништи одлука за аболиција донесена од Црвенковски?

Може ли од законска и правна гледна точка актуелниот претседател Ѓорге Иванов, да повлече помилување донесено од друг претседател од пред 8 години? Не е сосема јасно Пишува: Александра Денковска …

Со злоупотреба на службена должност вршени притисоци како да се гласа

Дали на локалните избори во 2013 година имало притисоци од највисоките кругови на ВМРО-ДПМНЕ, кон припадници на полицијата да гласаат за оваа партија и дали со тоа функционери во Владата ја злоупотребиле службената положба и овластувања, а…

Советот на јавни обвинители нема надлежност да дава и одзема предмети од Катица Јанева

Правната фела е безмалку едногласна дека Советот на јавни обвинители нема надлежност ни за одлучување, ни за изјаснување, ни за одземање на предметите кои ќе ги побара на разгледување или ќе ги преземе Спцијалното јавно обвинителство

Верушевски со заверена изјава ја потврдил автентичноста на прислушуваните разговори

„Со цел да ја провери автентичноста и веродостојноста на материјалите ЗЗ го контактирал сведокот Зоран Верушески, поранешен директор на УБК. Откако сведокот се запознал со содржината на материјалите го известил оштетениот ЗЗ дека согласно…

Има разлика меѓу фрлените лопати и отворените погони во ТИРЗ-овите

Меѓу низата настани, ленти и камен – темелници, претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, најчесто може да се види како промовира „поволни“ мерки за младите и најавува нови индустриски зони кои ќе донесат неколку илјади вработувања

Судбината на „бомбите“ во понатамошната судска постапка

Што сè може да се случи со прислушуваните разговори на опозицијата и каков статус имаат тие во понатамошната судска постапка во ситуација кога од страна на судот се изземени како докази.

Груевски: Одговорив на сите прашања

Ја кажав вистината. Единствената причина поради која барав седницата да биде затворена за јавноста е да спречам СДСМ да направи криза. Одговорив на сите прашања. Немаа доволно прашања на крајот. Ги исцрпеа сите прашања.…

Од сите рокови договорени во Пржино, ВМРО-ДПМНЕ се држи само до изборите

Договорените рокови за исполнување на точките од Договорот од Пржино постојано се пробиваат. И тоа речиси во сите точки, по неколку недели, па и повеќе. Единствен рок, кој изгледа како да е исклесан во камен е 24, април 2016 година,…