Политиката е појака и од Уставот

Одлуката за самораспуштање на Парламентот, со одложено дејство предизвика бурни реакции во јавноста, а правниците реагирааат дека со тоа е погазен највисокиот правен акт во државата, Уставот. Според нив, во државава, во моментов имаме…

ВМРО-ДПМНЕ: ПЕТ-Центар во Македонија

ПЕТ-центарот е предвиден како современ здравствен објект, во кој ќе биде вградена најсовремена опрема за радиофармација, радиопротекција и дијагностика. Локацијата на овој објект е во кругот на Градската општа болница „8 Септември“, Скопје.…

Лажни лични карти и телефонски разговори: две обвинителства – прашања со надлежности

Кое обвинителство е надлежно да води истрага и евентуално да постапува во новиот случај со лажните лични карти и новопронајдените телефонски разговори? Дали за некои сегменти има место и за приватни тужби? И какви индиции за кривични дела…

ВМРО-ДПМНЕ: Проект: Поливалентни вакцини

Воведувањето на поливалентните вакцини ќе придонесе за осовременување на Календарот за имунизација со вакцини што се препорачани од Светската здравстевна организација, а истовремено ќе се намали бројот на вакцинации (боцкања) кај децата до…

Катица Јанева навистина била во ловечки ресторан – на обвинителски семинар

Блогот „Инфомакс“ открива дека специјалната обвинителка Катица Јанева неколку пати била „забележана во некоја ексклузивна кафеана, како гласно разговара и заговара планови против актуелната власт“. Пишува: Ана…