Израел има починати од коронавирус, лимон и сода бикарбона не се лек за ковид-19

На социјалната мрежа Фејсбук, повторно е актуелна информацијата за лекување од коронавирусот со лимон и сода бикарбона. Оваа фотографија содржи две неточни работи кои беа разјаснети уште од март и оценети како измислици од сервисот за…

ДУИ: Промена на законот за нотари

Решавање на проблемот на недостатокот на албанскиот јазик во Законот за нотари. Образложение: „Министерството за правда веќе го подготви првиот нацртзакон за нотари во согласност со Законот за употребата на јазиците и наскоро ќе влезе…

ДУИ: Подобрување на инфраструктурата на сите албански училишта

„Демократската Унија за Интеграција во наредниот мандат ќе продолжи со подобрувањето на инфраструктурата и уредувањето на просторот за учење во средно училиште, во сите општини, а особено за образованието на албански јазик, каде што…

ДУИ: Изградба на 25-30 индустриски комплекси во технолошката зона во Тетово

За Демократската унија за интеграција и натаму ќе останат приоритет индустриската технолошка зона на Тетово, која ја основавме на 28 мај 2010 и предвидено е таму да се изградат околу 25-30 индустриски комплекси. Технолошката индустриска…

ДУИ: Во 2020 година да се зголемат инвестициите во истражување и развој

Во Европската унија во Стратегијата Европа 2020, таргетот на инвестиции во науката (истражување и развој) изнесува 3% од бруто домашниот производ до 2020 година (од буџетот и приватните инвестиции). Демократската унија за интеграција ќе се…

ДУИ: Балансиран економски раст помеѓу регионите

Демократската Унија за Интеграција се залага за балансиран економски раст помеѓу регионите, нагласувајќи ги особено Полошкиот (47.4%), Североисточниот (60.7%) и Југозападниот регион (75.0%) како помалку  развиени региони.