Васил Пишев

ПРИВАТЕН ЖИВОТ Васил Пишев е роден на 22 април 1965, како дете на Катерина и Атанас Пишеви. Со сопругата Гордана се венчава во 1990 година. Во бракот има две деца. ОБРАЗОВАНИЕ Во Струмица завршува средно образование, а подоцна…

Warning: Use of undefined constant izjavi - assumed 'izjavi' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/portalb/webapps/vistinomer3/wp-content/themes/publisher-child/functions.php on line 658

Митко Чавков

М-р Митко Чавков во неколку наврати е директор на Бирото за јавна безбедност и министер за внатрешни работи. ПРИВАТЕН ЖИВОТ Роден е на 24 јануари 1963 година во струмичко Ново Село. Женет е и татко на две деца.…

Warning: Use of undefined constant izjavi - assumed 'izjavi' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/portalb/webapps/vistinomer3/wp-content/themes/publisher-child/functions.php on line 658

Жерновски утре повторно во СЈО – „на маса“ шамарите?

Градоначалникот на општина Центар, Андреј Жерновски, утре по вторпат од воспоставувањето на Специјалното јавно обвинителство, ќе дава исказ за материјалите поврзани со „бомбите“ обелоденети од СДСМ. Како што за медиумите соопштија…

Малите места и општини се празнат – „белата чума“ коси!

Ланската, 2015, година Македонија ја напуштиле 1.016 граѓани. Од нив 767 биле македонски државјани, а 249 биле странци со привремен престој во земјава. Во истиот анализиран период, само 259 државјани на Македонија се вратиле од…

Невзат Бејта

Невзат Бејта е актуелен градоначалник на општина Гостивар и поранешен министер, како и висок функционер на ДУИ. ПРИВАТЕН ЖИВОТ Невзат Бејта е роден на 19 октомври 1961 во с. Дуф, Гостиварско. Тој е оженет и татко на…

Warning: Use of undefined constant vetuvanja - assumed 'vetuvanja' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/portalb/webapps/vistinomer3/wp-content/themes/publisher-child/functions.php on line 646

Бранко Црвенковски

Бранко Црвенковски во текот на својата политичка кариера бил премиер на Македонија во периодот од 1992 до 1998 и од 2002 до 2004 година, како и претседател на Македонија од 2004 до 2009 година. ПРИВАТЕН ЖИВОТ Роден е на 12…

Теута Арифи

Теута Арифи (албански: Teuta Arifi), е родена во Тетово на 19 октомври 1969 год. Таа е македонска политичарка, универзитетски професор, поранешен пратеник и актуелен градоначалник на Тетово. ПРИВАТЕН ЖИВОТ Теута Арифи…

Warning: Use of undefined constant vetuvanja - assumed 'vetuvanja' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/portalb/webapps/vistinomer3/wp-content/themes/publisher-child/functions.php on line 646

Стевчо Јакимовски

Стевчо Јакимовски е градоначалник на општина Карпош, претседател на партијата ГРОМ, поранешен министер во два ресора, и човек што минал низ четири партии. ПРИВАТЕН ЖИВОТ Стевчо Јакимовски е роден на 27 август 1960 во село Подржикоњ,…

Warning: Use of undefined constant vetuvanja - assumed 'vetuvanja' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/portalb/webapps/vistinomer3/wp-content/themes/publisher-child/functions.php on line 646

Изет Меџити

Изет Меџити е моментален градоначалник на општина Чаир. На таа функција е веќе трет мандат, откако во 2005 година со новиот закон за локална самоуправа голем дел од дотограшната општина Чаир беше одвоен и од него се формираше новата општина…

Warning: Use of undefined constant vetuvanja - assumed 'vetuvanja' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/portalb/webapps/vistinomer3/wp-content/themes/publisher-child/functions.php on line 646

Сокол Митровски

Сокол Митровски е сегашен градоначалник на општина Ѓорче Петров од редовите на ВМРО-ДПМНЕ. Тој е пензионирано воено лице. ПРИВАТЕН ЖИВОТ Сокол Митровски е роден во скопското село Кучково на 16 март 1948 година. Потекнува…

Warning: Use of undefined constant vetuvanja - assumed 'vetuvanja' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/portalb/webapps/vistinomer3/wp-content/themes/publisher-child/functions.php on line 646

Warning: Use of undefined constant izjavi - assumed 'izjavi' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/portalb/webapps/vistinomer3/wp-content/themes/publisher-child/functions.php on line 658

Петре Латиновски

Петре Латиновски е првиот градоначалник на Општина Бутел. Тој на оваа функција дојде на локалните избори во 2005 година и ја извршува веќе трет мандат. ПРИВАТЕН ЖИВОТ Петре Латиновски е роден на 29.10.1954 година во село…

Warning: Use of undefined constant vetuvanja - assumed 'vetuvanja' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/portalb/webapps/vistinomer3/wp-content/themes/publisher-child/functions.php on line 646

Зоран Дамјановски

ПРИВАТЕН ЖИВOТ Зоран Дамјановски е роден на 5 јуни 1956 година во Куманово. Toj e семеен човек, сопруг  и  татко на три деца. ОБРАЗОВАНИЕ Основно образование и гимназија завршува во родниот град, а Медицински Факултет…

Warning: Use of undefined constant vetuvanja - assumed 'vetuvanja' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/portalb/webapps/vistinomer3/wp-content/themes/publisher-child/functions.php on line 646

Никола Бакрачески

ПРИВАТЕН ЖИВОТ Актуелниот градоначалник на Охрид, Никола Бакрачески е роден на 18 ноември 1970 година во Струга, а неговото семејство потекнува од струшкото село Радожда. Најраното детство го поминал во Струга, а потоа со мајка му…

Warning: Use of undefined constant vetuvanja - assumed 'vetuvanja' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/portalb/webapps/vistinomer3/wp-content/themes/publisher-child/functions.php on line 646

Warning: Use of undefined constant izjavi - assumed 'izjavi' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/portalb/webapps/vistinomer3/wp-content/themes/publisher-child/functions.php on line 658

Ивица Коневски

Тој е актуелен градоначалник на Општина Аеродром. Во моментов го одработува својот втор мандат на градоначалничкото место. ПРИВАТЕН ЖИВОТ Ивица Коневски е роден на 14 декември 1978 година во Скопје. ОБРАЗОВАНИЕ…

Warning: Use of undefined constant vetuvanja - assumed 'vetuvanja' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/portalb/webapps/vistinomer3/wp-content/themes/publisher-child/functions.php on line 646

ЕВРООБВРЗНИЦА: Дали новото задолжување е законско и кој ќе стави потпис?

Во пресрет на новата, четврта по ред Евообврзница, според економистите важни се неколку прашања, по која цена ќе се задолжи Македонија, колку години ќе треба да го отплаќа новиот долг, но пред сѐ дали треба среде политичка криза Владата…

Никола Тодоров

Никола Тодоров е поранешен министер за образование, актуелен министер за здравство и вицепремиер во Владата на Република Македонија. ПРИВАТЕН ЖИВОТ Никола Тодоров е роден на 7 јануари 1979 година. Женет е и татко на…

Warning: Use of undefined constant vetuvanja - assumed 'vetuvanja' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/portalb/webapps/vistinomer3/wp-content/themes/publisher-child/functions.php on line 646

Warning: Use of undefined constant izjavi - assumed 'izjavi' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/portalb/webapps/vistinomer3/wp-content/themes/publisher-child/functions.php on line 658

Коце Трајановски

Коце Трајановски е актуелен градоначалник на Град Скопје ПРИВАТЕН ЖИВОТ Роден е во 1956 година, во Скопје, Република Македонија. Женет е и има ќерка. Спортува играјќи кошарка и фудбал, а претходно и карате. …

Warning: Use of undefined constant vetuvanja - assumed 'vetuvanja' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/portalb/webapps/vistinomer3/wp-content/themes/publisher-child/functions.php on line 646

Warning: Use of undefined constant izjavi - assumed 'izjavi' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/portalb/webapps/vistinomer3/wp-content/themes/publisher-child/functions.php on line 658

Илија Димовски

Истакнат пратеник и партиски функционер на ВМРО-ДПМНЕ ПРИВАТЕН ЖИВОТ Роден на 10 август 1980 година во Велес. ОБРАЗОВАНИЕ Дипломиран правник на Правен факултет „Јустинијан Први“- Скопје. Постдипломец на Правен факултет…

Warning: Use of undefined constant izjavi - assumed 'izjavi' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/portalb/webapps/vistinomer3/wp-content/themes/publisher-child/functions.php on line 658