ВМРО-ДПМНЕ: Електронско водење бизнис

Зголемување на бројот на електронски услуги во државните институции: Отворање фирма преку Интернет. Вмрежување на нотарите, Проект „е-Фактура“ и „е-сметки и известувања“, Зголемување на обемот на електронска трговија

ВМРО-ДПМНЕ: Проект „Купи куќа, купи стан“

Во периодот 2011-2015 ќе отпочнеме со реализација на 2 проекти: Пола-пола рата за првите три години. (Ќе обезбедиме средства за субвенционирање на половина од месечната рата за период од 5 години, за кредити со максимален износ до 50.000…