Медиумски (не) активизам

Пишува проф. д-р Мирјана Најчевска, експерт за човекови права Текстот е достапен и на албански јазик: (Jo) aktivizmi medial Медиумите имаат огромна улога во промоцијата и заштитата на човековите права. Посебно значење има поддршката…

Како известуваа медиумите за извештајот на „Репортери без граници“? (1)

Мама МИА: врамување без срамување Пишува Жарко Трајаноски, м-р по човекови права Текстот е достапен и на албански јазик: Si raportuan mediumet për raportin e “Raportuesve pa kufinj”? (1) „I've been cheated by you since I…

Медиумите за пресудите на Европскиот суд за човекови права

Пишува проф. д-р Мирјана Најчевска, експерт за човекови права Текстот е достапен и на албански јазик: Mediumet për aktgjykimet e Gjykatës evropiane për të drejtat e njeriut Една од улогите на медиумите во развиените демократски…

Сексуалната приватност наспроти јавниот интерес

Пишува Жарко Трајаноски, м-р по човекови права Текстот е достапен и на албански јазик: Privatësia seksuale kundrejt interesit publik Дали новинарите можат да собираат податоци за сексуалната ориентација на други новинари и да…

За анкетата во „Вест“, нејзиното укинување и медиумската реакција

Пишува проф. д-р Мирјана Најчевска, експерт за човекови права Текстот е достапен и на албански јазик: Për аnketën e "VEST"-it, heqjen e saj dhe reagimet e mediumeve На 30.01.2013 во дневниот весник „Вест“ беше поставена интернет…