Спортската сала во училиштето во с. Балиндол, гостиварско, не е изградена

Ветување: Изградба на спортска сала во с. Балиндол, гостиварско. (Рок - до крај на мандатот, т.е. до мај 2017) ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Кандидатот на Демократската унија за интеграција (ДУИ) за градоначалник на општина…

Гостивар доби пречистителна станица за вода

Проект: Довршување на пречистителната станица за градот Гостивар, (Гостивар); Вредност: 12 милиони денари; Рок на реализација: 2014 г.; ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Изградбата на пречистителната станица за Општина Гостивар веше ветена…

Асфалтиран патот Арачиново – Грушино

Ветување: Асфалтирање на патот Арачиново-Грушино (Изборна платформа на Демократската унија за интеграција за изборите во 2014 година, Рок 2015 година) ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Aсфалтирањето на патот кој што го поврзува село Грушино со…

Изградбата на автопатот Кичево – Охрид, се уште во рана фаза

Изградба на нов автопат Кичево - Охрид, 57 км, вредност 375 милиони евра (ДУИ во 2011, 2014, 2016/Рок за изградба: 2018 година) ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Изградбата на автопатот Кичево - Охрид (57 км), покрај ВМРО-ДПМНЕ, го ветуваше и…

Асфалтиран е патот во с. Мирдита, Гостивар

Реконструкцијата и асфалтирањето на патот во должина од околу 700 метри беше ветено во Изборната платформа на ДУИ за иборите во 2014 година и тоа ветување е исполнето во последниот квартал од 2016 година ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Од страна на општина…

Спортската сала во Арачиново е изградена со задоцнување

Проектот, кој што е и предизборно ветување на ДУИ, беше започнат да се реализира (гради) во 2011 година, а завршен е со задоцнување, во 2016 година ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Спортската сала во Арачиново е проект кој што е започнат уште во 2011 г., и…

Основното училиште во с. Черкез, се уште без спортска сала

Вистиномер на самото место провери и утврди дека проектот не е ни почнат да се реализира иако се ветува од 2007 година ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Проектот за изградба на спортската сала во ова училиште беше ветуван неколку години по ред, но…

Асфалтиран e локалниот пат Чегране – Тумчевиште, (Гостивар)

Проект: Санирање на локалниот пат Чегране -Тумчевиште, (Гостивар) Вредност: 13.1 милони денари Рок на реализација: 2014-2015 ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Санирање на локалниот пат Чегране-Тумчевиште, (Гостивар), беше еден од…

Спортската сала во О.У. „Дитуриа“ во с. Липково е изградена на време

Изградба на спортска сала во О.У. „Дитуриа“ во с. Липково (Ветување на ДУИ, рок за изградба крај на 2015 година) ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Во Изборната платформа на Демократската унија за интеграција, во полето на проекти на ниво на општината…

Асфалтиран патот во село Балиндол

Проект: Aсфалтирање на патот од центарот на село Балиндол до железницата/Гостивар, (Рок за реализација: 2014-2017, Вредност: 1 милион денари) ОБРАЗЛОЖЕНИЕ:  Aсфалтирањето на главниот пат на селото Балиндол беше ветено…

Старата чаршија во Скопје беше осветлена на време

„Во рок од 90 денови, Старата скопска чаршија целосно ќе се осветли“. (Изет Меџити) Ова го имаше навестено на 12.03.2012, градоначалникот на општина Чаир, Изет Меџити, по повод почнувањето на градежните работи за реконструкција на…

Училиштето во Селце недовршено и по 16 години

ПРОЕКТ: Довршување на изградбата на училиштето во Селце, Тетово (рок за реализација 2014-2018) ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Околу 350 ученици од село Селце наставниот процес го следат во мошне тешки услови, во објект кој што е изграден во…

Каналот во Арачиново сè уште е незавршен

За време на предизборната кампања за изборите во 2011 година, поранешниот министер за екологија, Абдулаќим Адеми, од редовите на Демократската Унија за Интеграција (ДУИ), изјави дека се издвоени средства од Буџетот на Република Македонија…

Реконструирана спортската сала во О.У. „Перпарими“ во Чегране

Во текот на изборната кампања во 2014 година, во гостиварскотото село Чегране, градоначалникот на општина Гостивар, Невзат Бејта, вети дека ќе се изгради спортска сала на ова место. И во Политичката платформа беше предвиденa…

Заменети прозорците на О.У. „Гоце Делчев“ во Гостивар

Проект: Замена на прозорците на О.У. „Гоце Делчев„ во Гостивар. Со реализацијата на овој проект се очекува 1700 ученици на ова училиште да следат настава во објект со нови санитарни чворови, заменети прозори и врати и нов кров.…