Северниот булевар во Кавадарци не е реконструиран

Комплетна реконструкција на улицата Северен булевар Поради лошиот квалитет на улицата, таа мора да се реконструира, да се замени тампонот и да се постави нова асфалтна маса. Овој проект ќе се реализира со средства од буџетот на Општина…

Струмица не доби втора подземна сообраќајница

Подземна сообраќајница Струмица е позната како најпрогесивна општина во Македонија. Дел од оваа прогресивност е резултат на тоа што ние не се плашиме да ги прифатиме големите и храбри проекти. Во изминатиот временски период Струмица…

Патриотите, тајните преговори за името и посетата на Коѕијас

Спорот за името не бил дел од разговорите на Коѕијас и Попоски. Очигледно процесот на преговори, вклучително под покровителството на Организацијата на Обединетите Нации е сè уште во застој. Но, интересни се некои скриени работи за…

СЈО можеби влета, но Каракамишева-Јовановска излета од кривина со 100 километри на час

Со три тези во својата денешна колумна, универзитетската професорка Тања Каракамишева - Јовановска се обидува да направи класичен спин, игнорирајќи ја очигледно реалната ситуација околу случајот „Пуч“ и динамиката и проблемите на работата…

Еден поинаков „циркус“: Силвана Бонева во прислушуваните разговори

Истражната постапка на Специјалото јавно обвинителство, поранешната пратеничка на ВМРО-ДПМНЕ од Струмица, Силвана Бонева, ја нарече „медиумско-политички циркус“. Причината за ова било истекувањето на информацијата кои лица во овој период ќе…

Конечно изградена „Пазарската патека“ во Крива Паланка

Проект: Изработка на пешачка патека покрај пазарот кај Крива Река – пазарска патека. Опис:  Со оглед на тоа дека, во саботите, кога е пазарен ден во Крива Паланка, доаѓа до голема турканица на главната улица, ќе се направи т.н.…

СГС продолжува да „освојува“ тендери

Договорот за обезбедување на музејот е објавен многу месеци после склучувањето, е склучен без да се изврши електронска аукција, а услугата што се барала исто така не е дел од Рамковна спогодба, се дознава од известувањето.

Недовршена реконструкцијата на ОУ „Ванчо Прке“ – Штип

Проект: Реконструкција во ОУ „Ванчо Прке“ Целта ни е обезбедување просторни услови за одвивање на квалитетна на­става во училиштето. Со реконструкцијата ќе бидат опфатени покривот, про­зорците, вратите, подовите,…

Реконструирана главната улица во Пробиштип

Проект: Комплетна реконструкција на дел од улицата Јаким Стојковски Опис на проектот: Со проектот се предвидува поставување нов асфалтен слој, поставување тротоари и енергетски ефикасни светилки. Со реализацијата на проектот,…

Жерновски го нарече Груевски кукавица – најави разврска во судница

Градоначалникот на Центар беше повикан да даде исказ денеска во рамките на истрагата на СЈО за демолирањето на бараките на Општина Центар во „спонтаните“ протести во јуни 2013 година, како и за нарачката од Груевски за физички напад врз…

„Не слета“ новиот систем за воздухопловна навигација

ПРОЕКТ: НАБАВКА, ИНСТАЛИРАЊЕ И ТЕСТИРАЊЕ НА НОВ ATM (AIR TRAFFIC MANAGEMENT) СИСТЕМ, ВКЛУЧУВАЈЌИ И ТЕХНИЧКО-ОПЕРАТИВНА САЛА ЗА НЕГО ATM-системот е примарен систем преку кој се остварува основаната услуга на М-НАВ, т.е. давање…

Груевски ги подели граѓаните на „вмровци и други“

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски во саботата во интервју на Сител даде целосно некоректна изјава дека 80 отсто од луѓето кои помаагаат во поплавените подрачја се членови или активисти на владејачката партија: Се…

Не е направена надградба на ОУ „Тихомир Милошевски“ во Ново Село

Проширување со надградба на ОУ „Тихомир Милошевски“ с. Ново Село (рок: декември 2015 година) ОБРАЗЛОЖЕНИЕ Сокол Митровски, кандидат на ВМРО-ДПМНЕ за градоначалник на општина Ѓорче Петров, на локалните избори во 2013…

Предупредување за поплави осум години фаќало пајажина?

Најпогодениот дел од Скопска котлина, оној под Скопска Црна Гора, каде беа загубени 21 живот и е нанесена огромна материјална штета, е посочен како посебно ризичен за поројни текови во документ што Град Скопје го изгласал пред 8 години.

СЈО и Скопје 2014 – Што има во прислушуваните разговори за најголемиот проект на власта

Од моментот на обелоденувањето на плановите за Скопје 2014, проектот беше контроверзен и предмет на жолчни расправи на јавната сцена и сомневања за корупција. За Скопје 2014 се зборува и во прислушуваните разговори кои ги објави опозцијата…

Наеднаш отворени и затворениот и отворениот базен во Куманово

Пред една година започна изградбата на Затворен базен кој има површина околу 6000 квадратни метри. На површина од 1800 квадратни метри, предвидено е да има деловен комплекс со спа центри, фитнес клубови, простории за спортски…

Изграден цевководот во Црквино

Проект: Водоснабдување на населеното место Црквино Опис: Со проектот е предвидена изградба на доводен цевковод од изворот до резервоарот со препумпна станица, со вкупна должина од 1.620 метри. По должината на трасата за нормално…