Ќахил: Владата на Груевски со години ветува изградба на Турскиот театар, но ништо од тоа

Лидерот на Партијата за движење на Турците во Македонија, Аднан Ќахил во разговор за 24 Вести, во врска со исвиркувањето на премиерот, Никола Груевски во салата „Борис Трајковски“, на прославата на националниот ден на Турција, изјави дека…

Молк за законот неопходен за функционирање на специјалното обвинителство

Освен самото Специјално јавно обвинителство, никој не се ангажира за донесувањето на законот, кој го овозможува неговото непречено функционирање. Пишува: Тео Блажевски Недонесувањето на законот за јавно…

СЈО премиерно со случајот „Пуч“

Случајот „Пуч“ е еден од 34-те предмети за кои Специјалното јавно обвинителство (СЈО) соопшти денеска дека е надлежно и дека ќе постапува во натамошните процесни дејствија, што значи дека е прв предмет со кој ќе се занимава конкретно во…

Случај „Пуч“ по преземањето од Специјалното обвинителство продолжува без процесни измени

Ангеле Илиевски, адвокатот на 5-темина обвинети во случајот „Пуч“ вели дека предметот, кој сега е преземен од страна на Специјалното јавно обивинителство (СЈО), продолжува со постапката онаму каде што е застанат досега.  СЈО може…

Никола Тодоров: Сериозен бенефит за младите лекари

„Ова (измените на Законот за здравствена заштита кои се во собраниска процедура и со кои, меѓу другото, се менуваат дел од условите за студирање на лекарите специјализанти - н.з.), значи сериозен бенефит за младите лекари, затоа што од една…