Пренесен статус од Фејсбук доволен за постизборна инкриминација на политичка партија

Пишува Весна Коловска Текстот под наслов „Кои се директорите од СДСМ кои прегазиле човек во Дебар Маало?“ објавен на Нетпрес, а реобјавен од Курир и уште неколку други сајтови, пренесува Фејсбук статус , во кој сведок на…

Претпоставки и коментари наместо да се праша втората страна

Пишува: Весна Коловска Серија различни текстови во прилог на иста видео снимка се појавија на повеќе дигитални медиуми, на кои заеднички именител им е констатирање и коментирање, со инсинуирање на…

Дискредитација на кандидати за пратеници без воопшто да бидат исконтактирани

Пишува Весна Коловска Рецензираме текст со наслов: „Кандидатката за пратеник Билјана Проеска од редовите на ВМРО од Крушево осудена!“, со кој голо се пренесува нешто што претходно било напишано на социјалните…

Кражба на воени униформи во функција на манипулација и политичка кампања

Пишува: Весна Коловска Пост од Фејсбук искористен во обид да се направи новинарски текст, а во насловот да се дискредитира вицепремиерката и министерката за одбрана Радмила Шекеринска, која на Парламентралните…

Текст полн со партиски констатации и неистражени факти

Пишува: Весна Коловска Анализираме текст  објавен на bregalnicki.mk под наслов „Проектот за хидросистемот “Злетовица” заборавен од власта на СДСМ, ќе заживее од првиот ден од доаѓањето на власт на ВМРО-ДПМНЕ“, наслов кој…

Професионално е да се праша ,,Жито Лукс” зошто го усогласиле името

Пишува: Весна Коловска Краток текст објавен на сајтот bregalnicki.mk под наслов „Жито Лукс“ донесе одлука со која се брише зборот „Македонија“ од нивниот Статут“  јавува за одлука на Собранието на акционери на компанијата…