Јанева ќе се избори со предметите, но дали и со опструкциите

„Проблемот е во тоа што некои предмети ќе треба подолго да се истражуваат. Исто така, проблем може да биде и тоа што немаме специјален суд“, вели адвокатот Звонко Давидовиќ Пишува: Владо Ѓорчев …

ВМРО-ДПМНЕ: Изградба на инфраструктура во викенд-зоната „Вршник“

Владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ започна проект со кој Крушево ќе оствари повеќекратни придобивки. Проектот за изградба на водоводна мрежа, сепарирана канализациона мрежа со пречистителна станица и стан- бени улици во викенд населбата…

ВМРО-ДПМНЕ: Интернет – портал: Наука.мк

Промоцијата на достигнувањата од научно-истражувачката работа е зајакната и со воспоставување на Интернет-порталот nauka.mk, на кој, во соработка со истражувачите од високообразовните и научните установи се презентираат резултатите од…