ВМРО-ДПМНЕ: Приватизација на фирмите во државна сопственост

Истовремено ќе го завршиме процесот на приватизација на фирмите во државна сопственост (ЕМО, Охис, Еурокомпозит, Сувенир,  тутунски комбинат Прилеп), со обврзувачки принцип  стратешкиот инвеститор да ги задржи вработените.

ВМРО-ДПМНЕ: Зголемување на пензиите

Ќе растат и пензиите. На 1 јуни 2008, 1 јануари и 1 јуни 2009, и 1 јануари 2010 година, пензионерите ќе добијат покачувања на пензиите, така како што ветивме. Со тоа, вкупниот пораст на пензиите ќе достигне речиси 30% за најниските…

ВМРО-ДПМНЕ: Зголемување на платите во администрацијата

Платите на учителите, здравствените работници, полицијата, војската, културните работници и јавната администрација, на 1 октомври 2008 ќе се зголемат за уште 10%, а на 1 октомври 2009 за дополнителни 10%. Вкупното зголемување на платите со…

Започна Вистиномер.мк

Вистиномер.мк, преку тим на стручни лица од соодветните области, ги анализира ветувањата на политичките субјекти и ги презентира во лесно читлива, агрегирана форма, заедно со систематски статистички податоци. Секое идентификувано…