ДУИ: Дигитализација на сите албански општини во Македонија

Дигитализација на сите албански општини во Македонија. Со овој проект, ќе се дигитализираат сите албански општини во Македонија, односно целта е општинските услуги да се вршат електронски.

Образложение:

Според информациите дадени на веб-локацијата на Министерството за локална самоуправа дел од општините каде што официјален јазик е и албанскиот, немаат воопшто своја веб-локација, а на дел од нив не им е достапна. Најчесто само поголемите општини имаат веб и ја одржуваат со сопствени средства.

Врапчиште, Желино, Зајас, Зелениково, Липково, Осломеј, Сопиште, Студеничани немат воопшто веб локација.

На Арачиново, Дебар, Долнени и Шуто Оризаре веб локациите не им се достапни во текот на мај 2011 г.

Брвеница, Гостивар, Јегуновце, Боговиње, Кичево, Куманово, Струга, Тетово, Чашка, Бутел, Сарај, Чаир и Гази Баба имаат веб-локации и вршат определени електронски услуги, претежно информирање.

Линкови

Сите коментари и забелешки поврзани со овој и другите написи на Вистиномер, барањата за корекции и појаснувања, како и предлозите за проверка на изјавите на политичарите и ветувањата на политичките партии, можете да ги доставите преку овој формулар

Оставете реакција