ДУИ: Рециклирање на отпад

Користење на отпадот преку рециклирање.

Образложение:

Според извештајот на ЕУ 2010 постигнат е одреден напредок во областа на управувањето со отпад. Беше донесен Законот за управување со пакување и отпад од пакување, а е и започнато  процесот на воспоставување интегриран систем за управување со отпад на локално ниво. Во Македонија има неколку фабрики за рециклирање на пластика, Дамјан Пласт во Радовиш, Еко-Ерас во Велес, Гринтекс, Пако-мак. Но сепак САД уште од 2005-та, инвестира 1,3 милиони долари во поддршката за рециклирање на пластични шишиња во Република Македонија, и сите најголеми проекти за рециклирање се странски инвестиции!

Линкови:

Сите коментари и забелешки поврзани со овој и другите написи на Вистиномер, барањата за корекции и појаснувања, како и предлозите за проверка на изјавите на политичарите и ветувањата на политичките партии, можете да ги доставите преку овој формулар

Оставете реакција