Категорија...

Невистина

Никола Груевски: Американски компании што требаше да инвестираат

Во интервјуто за весникот „Дневник“ од 28 јуни 2013 година премиерот Никола Груевски најави инвестиции од редица американски компании. Првата инвестиција, за која говори долниот цитат, требаше да се случи „наскоро“ и стануваше збор за…

Никола Тодоров: Во Македонија за прв пат извршена трансплантација на рожница

Три трансплантации на рожница, првпат во Република Македонија, се извршени во Европската очна болница во Скопје. Во врска со извршените интервенции  министерот за здравство Никола Тодоров денеска во просториите на Министерството се сретна…

Бесплатен паркинг во општина Центар?

За време на седницата на Советот на општина Центар одржана на 08 октомври 2013 година, советничката од редовите на ВМРО - ДПМНЕ Даниела Рангелова изјави дека во изборната програма на поранешниот градоначалник на општина Центар и кандидатат…

Никола Груевски: Присуството на новинарите во Собрание е пракса, но не и пишан документ

Интервенцијата на службите задолжени за безбедноста во Собранието беше легитимна, законска и во правец на заштита од кршење на Уставот. Отстранувањето на новинарите од галеријата, за чие присуство токму во таа галерија има само пракса, но…

Коце Трајановски: Оградата на мостот кај Холидеј Ин е 1 000 000 евра

Оградата на мостот кај Холидеј Ин не е скапа. Практично, по проектантските цени таа требаше да биде некаде околу 3 милиони евра. Меѓутоа благодарение на јавното наддавање, т.е. на електронска аукција се симна на 1 милион евра. Поскапа е во…

Блерим Беџети: Владата има волја за постигнување на договор за декриминализција на клевета

За идејата за декриминализација на клевета се работи. Сметам дека за да се спроведе една таква идеја има потреба од сериозен пристап во правните формулации и законите кои го третираат тоа прашање и затоа е потребно време. Се работи за…

Никола Груевски: Македонија е четврта во Европа по најмало задолжување

Економските политики на Владата се покажаа многу исправни, посебно политиката на раздолжување која придонесе во моментот со стапка од само 26 отсто од БДП да бидеме четврти во Европа по најмало задолжување, што претставува најдобар…

Никола Груевски: Македонија е земја со најниски давачки за почнување бизнис во Европа

Македонија е земја со најниски давачки за почнување бизнис во Европа. Образложение: Трошоците за започнување на бизнис во Македонија изнесуваат околу 4000 денари или 65 евра. Според информациите од извештајот "Doing Business 2012"…

Али Ахмети: Наскоро во Косово само со лична карта

„Денеска се потпиша договорот меѓу Македонија и Албанија за нашите граѓани да ја минуваат границата само со лични карти. Утре ќе се потпише договор и со Косово и ќе имаме уште понапреднати односи меѓу земјите во регионот, затоа што ова…

Ивица Коневски: „Социјални субвенции“ е задоцнет проект

„СДСМ доцни неколку години, бидејќи Градот Скопје и Битола и многу други градови повеќе години ги субвенционира и ослободува граѓаните, кои што се корисници на постојана парична помош, не само за плаќање на комунална такса, туку и при…