Категорија...

BDI

Не е изграден нов подземен паркинг во центарот на Струга

Ветување: Изградба на подземен паркинг во центарот на Струга со јавно приватно партнерство  ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Градоначалникот на Општина Струга, Рамиз Мерко, во неговата предизборна програма „За Општината што ја сакаме” (стр. 16)…

Асфалтиран патот во село Балиндол

Проект: Aсфалтирање на патот од центарот на село Балиндол до железницата/Гостивар, (Рок за реализација: 2014-2017, Вредност: 1 милион денари) ОБРАЗЛОЖЕНИЕ:  Aсфалтирањето на главниот пат на селото Балиндол беше ветено…

Старата чаршија во Скопје беше осветлена на време

„Во рок од 90 денови, Старата скопска чаршија целосно ќе се осветли“. (Изет Меџити) Ова го имаше навестено на 12.03.2012, градоначалникот на општина Чаир, Изет Меџити, по повод почнувањето на градежните работи за реконструкција на…

Каналот во Арачиново сè уште е незавршен

За време на предизборната кампања за изборите во 2011 година, поранешниот министер за екологија, Абдулаќим Адеми, од редовите на Демократската Унија за Интеграција (ДУИ), изјави дека се издвоени средства од Буџетот на Република Македонија…

Заменети прозорците на О.У. „Гоце Делчев“ во Гостивар

Проект: Замена на прозорците на О.У. „Гоце Делчев„ во Гостивар. Со реализацијата на овој проект се очекува 1700 ученици на ова училиште да следат настава во објект со нови санитарни чворови, заменети прозори и врати и нов кров.…

ВМРО-ДПМНЕ: Намалување на придонесот за вработување

Придонесот за вработување ќе се намали од 1,6 отсто на 1 процент. Според, Преродбата во 100 чекори (проширена и надградена), ова намалување ќе оди во три чекори и тоа овој процент постепено треба да се намалува во 2009, 2010 заклучно со…

ВМРО-ДПМНЕ: Намалување на придонесот за здравствено

Придонесот за здравствено осигурување ќе се намали од 9,2 проценти на 6 отсто. Според, Преродбата во 100 чекори, (проширена и надградена) ова намалување ќе оди во три чекори и тоа овој процент постепено треба да се намалува во 2009, 2010…

ВМРО-ДПМНЕ: Зголемување на платите во администрацијата

Платите на учителите, здравствените работници, полицијата, војската, културните работници и јавната администрација, на 1 октомври 2008 ќе се зголемат за уште 10%, а на 1 октомври 2009 за дополнителни 10%. Вкупното зголемување на платите со…