Категорија...

Стевчо Јакимовски

Јакимовски тврди – МФ негира: Не сме ги блокирале сметките на општините

Изјавата на Стевче Jакимовски, довчерашен градоначалник на Општина Карпош и лидер на партијата ГРОМ, дека Министерството за финансии уште во петокот на 13.10.2017 ги блокирало сметките на општините во РМ е невистина. „Вистиномер“, поради…

Улицата „Влае“ доби нов асфалт

  Проект: Асфалтирање на улица „Влае“. ( Рок 2017 година) ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Проектот: „Асфалтирање на улица „Влае“ “ е исполнето ветување на градоначалникот на Карпош, Стевче Јакимовски. Проектот е дел од неговата изборна…

Спортскиот центар со ергела во Злокуќани остана на хартија

 Проект: Изградба на спортски центар кај фудбалското игралиште на ул. Скупи со ергела во Злокуќани ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Ветувањето за „изградба на спортски центар со ергела во Злокуќани“, е неисполнето ветување на градоначалникот на…

Не е изградено ветеното основно училиште во Горно Нерези

Градоначалникот на Општина Карпош, Стевчо Јакимовски, на средбата на експремиерот и претседател на ВМРО ДПМНЕ, Никола Груевски со градоначалници на повеќе општини и со дел од министрите во Владата, што се одржа на 12 јули 2016…

Ни трага ни глас од Дом на културата во Тафталиџе 2

УЗ „Тафталиџе 2“ Изградба на Дом на културата – театар со 200 гледачи, галерија, сала за состаноци, сала за културно-уметнички друштва и танцување и кафе-ресторан ОБРАЗЛОЖЕНИЕ Во изборната програма со која ја побара довербата на…

Стевчо Јакимовски

Стевчо Јакимовски е градоначалник на општина Карпош, претседател на партијата ГРОМ, поранешен министер во два ресора, и човек што минал низ четири партии. ПРИВАТЕН ЖИВОТ Стевчо Јакимовски е роден на 27 август 1960 во село Подржикоњ,…

Не е изградена нова градинка во Влае 1

 Изградба на нова градинка во Влае 1 ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Во изборната програма на Стевчо Јакимовски, „Храбро!“, со која тој излезе на локалните избори во 2013,  е наведено дека во Влае ќе се изгради нова градинка. Досега…

Јакимовски: Специјалниот обвинител побара пуштање од притвор на Верушевски

Градоначалникот на Општина Карпош и претседател на  „ГРОМ“, Стевчо Јакимовски, во емисијата „ 24 Анализа“ на телевизијата 24 Вести (29.12.2015 година), меѓу другото, изјави: Навистина е чудна и шизофрена ситуацијата во која што оној што е…

Стевчо Јакимовски: Анализа на програмата 2009-2013

Градоначалникот Стевчо Јакимовски во својата предизборна програма за периодот 2009-2013 има наведено 155 проекти. Според анализата на Вистиномер, од овие проекти: 49,7% се исполнети, 18,1% се неисполнети, 15,5% се неконкретни, 12,9% се…

Стевчо Јакимовски: Приоритети

Градоначалникот Стевчо Јакимовски во својата предизборна програма за периодот 2009-2013 има наведено 36 (триесет и шест) проекти како приоритетни. Според анализата на Вистиномер, од овие 36 приоритетни проекти: 1 (едно) е неконкретно, 5…