ВМРО-ДПМНЕ: Намалување на стапките за социјални придонеси

Во 2012, вкупните стапки се намалуваат од 26,5% на 26,3% при што: пензиското и инвалидско осигурување ќе изнесува 17,6%, здравственото осигурување 7,5% и осигурувањето во случај на невработеност 1,2%.

Во 2013, вкупните стапки се намалуваат од 26,3% на 26,0% при што: пензиското и инвалидско осигурување 17,5%, здравственото осигурување 7,4% и осигурувањето во случај на невработеност 1,1%.

Во 2014, вкупните стапки се намалуваат од 26% на 25,7% при што:  пензиското и инвалидско осигурување 17,4%, здравственото осигурување 7,3% и осигурувањето во случај на невработеност 1,0%.

Во 2015, вкупните стапки се намалуваат од 25,7% на 25,4% од кои: пензиско и инвалидско осигурување 17,2%,здравствено осигурување 7,2% и осигурување во случај на невработеност 1,0%

Образложение:

Ветувањето се истражува

Сите коментари и забелешки поврзани со овој и другите написи на Вистиномер, барањата за корекции и појаснувања, како и предлозите за проверка на изјавите на политичарите и ветувањата на политичките партии, можете да ги доставите преку овој формулар

Оставете реакција