Освен тоа, во текстот се изнесуваат и други шпекулации со цел да се дискредитира владината прес-служба. Се забележува, на пример, дека премногу информирале за состојбата за ковид 19 (!) и тоа се припишува како владин пи-ар, а не како основна должност во случај на пандемија.