Категорија...

Изјави: Туризам

Угриновски нема право да крие сознанија за тема од широк јавен интерес

Дебатата во која учествуваше проф. д-р Јовица Угриновски беше посветена на расветлување на околностите во кои загинаа двајца македонски планинари во тура на искачување на врвот на планината Ниџе, Кајмакчалан од грчка страна, при што, ставот…

Донев може да ги врати парите, како што тоа го сторија и функционери од ДИК

Директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот, Александар Донев, за новинската агенција „Макфакс“ изјави дека немал законска можност да ги врати во буџет парите за авио билети за бизнис класа при неговото патување во…

Не екологистите, туку проектите на власта го загрозуваат Охрид- град на УНЕСКО

Обвинувањата на градоначалникот Бакрачески упатени на адресата на невладините еколошки организации, кои јавно ги критикуваат спорните владини проекти како зафати кои директно ќе го загрозат природното и културното наследство на Охрид,…

Министерот поголем експерт од релевантните институции за испитување на квалитетот на водата

Министерот за здравство Никола Тодоров во однос на препораките од Државниот санитарен инспекторат дека водата во Дојранско Езеро е од трет степен и е небезбедна за капење, посочи дека мерењата се направени според правила кои се…

Градоначалникот на Дојран ги потценува стручните наоди на надлежните институции

На 08.07.2016, градоначалникот на општина Дојран, Борче Стамов, во врска со изнесените резултати на Центарот за јавно здравје во Велес за загаденоста на Дојранското езеро и забраната за капење изречена  од страна на Државниот санитарен и…

Владимир Пешевски: Бројот на туристи во Македонија е зголемен

Во 2012 година очекуваме подобри резултати, иако сме сведоци дека во Европа поради должничката криза и опасностите од подолга рецесија приходите од туризмот во туристички најсилните дестинации се намалуваат. Кај нас годинава тоа не е…