Категорија...

Димитар Мирчев

Учеството на ВМРО-ДПМНЕ на изборите, не значи почитување на Договорот од Пржино

На 12.06.2016 година, Teлеграф ја пренесува следната изјава на универзитетскиот професор Димитар Мирчев, дадена непосредно по поднесување на кандидатски листи за пратеници до ДИК од страна на ВМРО-ДПМНЕ: Разговорите за надминување на…

Оставки поднесоа и министрите и замениците-министри од ДУИ

Ненадејната одлука на ДУИ да ги повлече своите министри од Владата за „Телеграф“ ја анализираше професорот Димитар Мирчев. Сите сигнали укажуваат дека ќе има избори, а тоа се гледа и од последната изјава на комесарот Јоханес…

Значењето и влијанието на граѓанскиот сектор не се мери со масовност

Поранешниот амбасадор Димитар Мирчев на 13.03.2014 година беше гостин во ТВ дневникот на телевизија Сител и меѓу другото зборуваше за невладините организации и притоа изјави: Во две-три прилики поставив прашања од каде се…