Категорија...

митрополит повардарски Агатангел

Свештеници на протест: Хушкачките пораки на владиката Агатангел

Целиот настап на владиката Агатангел, во кој и формално искажа повеќе невистини, делува збунувачки, имајќи предвид дека се работи за свештено лице. Неговото излагање е во спротивност со уставните начела кои ја гарантираат секуларноста на…