Категорија...

Никола Бакрачески

Конгресниот центар во Охрид не е изграден

Проект: Изградба на повеќенаменска универзална сала и конгресен центар Опис: Град како Охрид заслужува да има современа и модерна универзална сала и конгресен центар. Преку изградбата на овој комплекс ќе создадеме место на кое ќе може…

Охрид е сè уште без модерно пристаниште

Проект: Модерно градско пристаниште Опис: Максимално ќе се заложиме да обезбедиме финансиска поддршка од Владата на Република Македонија за Охрид да добие модерно пристаниште. Тоа ќе го направиме со реновирање на сегашното…

Не екологистите, туку проектите на власта го загрозуваат Охрид- град на УНЕСКО

Обвинувањата на градоначалникот Бакрачески упатени на адресата на невладините еколошки организации, кои јавно ги критикуваат спорните владини проекти како зафати кои директно ќе го загрозат природното и културното наследство на Охрид,…

Охрид сè уште не доби затворен базен

Проект: Изградба на еден затворен пливачки базен Опис: Преку овој проект ќе изградиме еден затворен пливачки базен со меѓународни стандарди за ватерполо, односно со димензии 33 м - 25 м. Тој ќе биде пристапен за…

Трпејца далеку од изградба на фекална канализација

Проект: Третман на отпадните води во село Трпејца, село Љубаништа и населено место Свети Наум Со нова технологија што ќе ја воведеме во поглед на третманот на отпадните води, ќе придонесеме овој регион да биде опфатен со систем за…

Охриѓани уште го чекаат новиот затворен пазар

Конечно, ќе го надминеме проблемот со несоодветните услови на градскиот пазар, кој не прилега на Охрид како туристички центар. Новоизградениот пазар ќе ги исполнува сите хигиенско-технички услови и ќе овозможува продажба на…

Земјиштето продадено, новата автобуска во Охрид ја нема

Проект: Изградба на нова современа меѓународна автобуска станица Опис: На локација на сегашната автобуска станица ќе изградиме нова современа меѓународна автобуска станица, која ќе ги задоволува сите познати стандарди од оваа сфера и ќе…

Не е изградена ветената марина во Охрид

Урбанистички ќе го уредиме просторот околу вливот на реката Грашница и ќе го понудиме на партнер, кој ќе инвестира во изградба на современа марина за помали пловни објекти. Проектот во постапка ќе го понудиме на заинтересиран инвеститор…

Не се изградени ветените катни гаражи во Охрид

Во нашиот четиригодишен мандат ќе изградиме најмалку две катни гаражи, за кои предвидуваме да се наоѓаат кај градскиот пазар и на бул. „Туристичка“. (Средства: 80.000.000,00 денари, извори на финансирање: Буџет на Општината и ЈПП, Рок:…