Категорија...

Радмила Шекеринска

Непотизмот „боли“ само во опозиција

Ваквата изјава на министерката за одбрана и заменик-претседател на СДСМ, Радмила Шекеринска, од која произлегува дека таа не гледа никаков проблем во вработувањата на блиски роднини на функционерите од власта  во државни институции и јавни…

Вети 20, а новата Влада на СДСМ ќе брои 25 министри

Во октомври 2015 година заменик-претседателката на СДСМ, Радмила Шеќеринска говорејќи на дебатата  на тема „Создаваме одговорна власт“, меѓу другото, ја даде и следната изјава: Македонија е убедлив негативен рекордер, 26…

Иванов и Груевски синхронизирано заплашуваат со федерализација

Тврдењето дека само Груевски и Иванов гледаат загрозеност на државата, федерализација, кантонизација, итн, е вистина, т.е. докажливо е со факти дека приказната потекнува само од нив двајца и со континуирно јавување во јавност на седум до…

Радмила Шекеринска: За време на ВМРО-ДПМНЕ долгот пораснал од 24,3% на 35,9% од БДП

Еве ги документите од Народна банка. И тие велат вака, кога премиерот кутар дошол на власт долгот во споредба со бруто домашниот производ не бил 38%, не бил ни 32% како што еднаш изјави Ставревски туку бил замислете 24,3 %. Знаете колку е…

Радмила Шекеринска: Македонија е најлоша во регионот по способностите и знаењата на учениците по…

Знаете што велат последните ПИСА тестови? Последните што се решија да се прават... Еве, погледнете ја Македонија, во својот регион. Најлоша. Погледнете ги бројките. На тестирањето направено и за математика и за наука во 2011 година нема…