Категорија...

Ристо Никовски

Никовски: Премиерот е повикан во САД за да биде уценуван и суден!

Aмбасадорот Ристо Никовски во својата колумна за порталот МКД (10.01.2016), насловена „Во Вашингтон, прек суд за Груевски“, меѓу другото, напиша: По правило, секоја покана во Белата куќа, во Вашингтон, е особена чест. Сме читале што сѐ…

Ристо Никовски: Какви ингеренции има ЕУ во однос на Виенската конвенција

Во врска со обзнанието на лидерот на СДСМ Зоран Заев дадено на 27.02.2015 дека најмалку шест амбасадори на најважните земји биле прислушувани, истражувачката мрежа БИРН на 28.03.2015 година објави дека евроамбасадорот Аиво Орав до…