Категорија...

Владимир Пешевски

Државата сè уште не знае кој најмногу загадува во тетовско

Во Министерството за животна средина се изработува проект со кој конкретно до април следната година ќе се добијат точни податоци кои се изворите на загадување во Тетово и со колкав процент учествуваат во вкупното загадување. Така…

ТИРЗ Берово сè уште не е завршена и нема најави за странски инвестиции

...ТИРЗ Радовиш, ТИРЗ Берово, ТИРЗ Делчево и ТИРЗ Виница ќе започнеме да ги градиме во текот на 2014 година, со што до крајот на 2014 година вкупната бројка на основани технолошки индустриски развојни зони на територијата на Република…

Владимир Пешевски: Не се задолжуваме за проекти со краткорочни резултати

Во времиња на криза е многу лесно за многу влади во светот исто и за нашата влада, да се задолжиме повеќе за да реализираме проекти  кои ќе донесат краткорочни резултати, луѓето ќе бидат задоволни, но некој ќе треба да ги плаќа, а тоа ќе…

Владимир Пешевски: Бројот на туристи во Македонија е зголемен

Во 2012 година очекуваме подобри резултати, иако сме сведоци дека во Европа поради должничката криза и опасностите од подолга рецесија приходите од туризмот во туристички најсилните дестинации се намалуваат. Кај нас годинава тоа не е…