Категорија...

Владимир Талески

Против Талески се води истрага, а не политичка хајка

Градоначалникот на Општина Битола, Владимир Талески, кој денеска (20.07.2016) беше на распит во Специјалното јавно обвинителство (СЈО) како осомничен во случајот „Транспортер“, изјави дека против него се водела политичка хајка…

Талески: Дали почна реализацијата на стадионот во Битола?

Градоначалникот на Битола, Владимир Талески, на 8 април 2014 година изјави дека од 1 јуни 2014 година ќе почне да се гради стадионот во Битола. Тој тогаш рече: Ќе бидат изградени три нови трибини, а ќе се реконструира…